Hoe kom ik aan een bouwkavel(s)?
Het Bouwcentrum in Rotterdam brengt jaarlijks een brochure uit met een overzicht van gemeenten die bouwkavels te koop aanbieden voor de bouw van vrijstaande woningen. U kunt de gegevens ook raadplegen op www.bouwkavels.nl. Op www.funda.nl, www.particulieropdrachtgeverschap.nl en www.bouwgrond.com vindt u ook informatie over bouwkavels of kijk op deze website met aanbiedingen.
 
Wat is duurzaam bouwen (DUBO)?
Kijk voor meer informatie over duurzaam bouwen op http://www.icdubo.nl/ of neem contact met ons op voor meer informatie. 
Bij duurzaam bouwen kunt u denken aan toepassing van: ‘Keurmerkhout’ voor kozijnen, ramen en deuren (FSC-hout, MTCC-keurmerk, e.d.); ventilatiesystemen met warmteterugwinning; thermostatische douchemengkranen; zonneboilers; extra isolatie; douchewaterwarmteterugwinning; puingranulaat in fundering en vloeren; warmtepompen.

Moet ik zelf een architect of een aannemer zoeken?
De GelderGroep heeft alle disciplines in huis. Dus van Architect tot Aannemer moet u bij ons zijn.
 
Voldoen alle ontwerpen aan de huidige norm van het bouwbesluit?
Alle ontwerpen die er zijn dan wel worden ontworpen door Architecten Groep Gelderland voldoen aan de norm van EPC 0.4 (2015). Vaak kun je tegen geringe meerkosten de woning of gebouw opkrikken naar een EPC van 0.2 of zelfs nulopdemeter. Vraag de adviseur naar de mogelijkheden.
 
Is de GelderGroep de hoofdaannemer?
Nee, de GelderGroep is een coöperatie van bedrijven die hun sporen verdiend hebben in zowel de catalogusbouw, traditionele bouw alsmede ook in de systeembouw. Al deze kennis is gebundeld en is voor u de ideale partner als het om zelf bouwen gaat.
 
Bouwt de GelderGroep ook 2 onder 1 kap woningen?
Jazeker, je kunt bij de GelderGroep terecht voor alle type woningen, zowel 2 onder 1 kap, vrijstaand, geschakeld, patiowoningen, landelijk, modern en jaren ‘30 stijl. Immers uw woning wordt op maat en voor uw smaak ontworpen en gebouwd! 
 
Ik heb een kavel en dan?
Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen we u volledig informeren over de mogelijkheden om op uw kavel uw huis te bouwen. We houden rekening met het bestemmingsplan, het type woning, situering op de kavel, te volgen procedures, materiaalkeuze, kortom: alles wat met het bouwen van uw droomwoning te maken heeft.
 
Heeft u nog meer vragen of staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via info@geldergroep.nl en stel uw vraag. Een van de adviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op!